Het Buitenhuis

Alles over huis, tuin en meer!

interieur trends
Wonen

De interieurtrends van 2023

De interieurtrends voor 2023 beloven een mix te zijn van kleuren, texturen en stijlen. Er zullen zowel rustige, natuurlijke elementen als opvallende, kleurrijke accenten te zien zijn in het interieur. Zo zijn er enkele trends die we in 2023 kunnen verwachten:

Natuurlijke materialen

Materialen als hout, bamboe, riet en katoen zullen populair zijn in het interieur van 2023. Deze materialen brengen een natuurlijke en rustige sfeer in huis en zijn duurzaam en milieuvriendelijk.

Kleurrijke accenten

Hoewel natuurlijke materialen en kalme kleuren populair zullen blijven, zullen kleurrijke accenten ook een belangrijke rol spelen in het interieur van 2023. Denk aan opvallende kleuren als knalrood, felgroen en diepblauw, die kunnen worden gebruikt om een ruimte op te fleuren.

Mix-and-match stijlen

In plaats van het volgen van één specifieke stijl, zullen veel mensen ervoor kiezen om verschillende stijlen te combineren in hun interieur. Dit kan bijvoorbeeld door het mengen van vintage en moderne meubels, of door het toevoegen van industriële elementen aan een klassiek interieur.

Biophilic design

Dit is een designfilosofie die streeft naar het integreren van natuurelementen in het interieur, om zo een gezonde en aangename leefomgeving te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van planten, het gebruik van natuurlijke materialen en het creëren van verbindingen met de buitenwereld, bijvoorbeeld door het toepassen van grote ramen of een dakterras.

Maximalisme

In tegenstelling tot de minimalistische trend van de afgelopen jaren, zal maximalisme in 2023 populair worden. Dit houdt in dat mensen niet bang zullen zijn om verschillende kleuren, patronen en texturen te combineren in hun interieur. Het gaat om het creëren van een unieke, levendige ruimte met een persoonlijke touch.

Comfortabel wonen

Na een jaar van thuiswerken en sociale afstand, zullen mensen meer dan ooit behoefte hebben aan comfort in hun huis. Dit betekent dat comfortabele meubels, zoals grote fauteuils en zitzakken, populair zullen blijven. Ook zullen accessoires als plaids en kussens belangrijk zijn om een huis gezellig en comfortabel te maken.

Sustainable design

Duurzaamheid zal ook een belangrijk thema blijven in het interieur van 2023. Mensen zullen steeds meer bewust worden van het milieu en zullen op zoek gaan naar manieren om hun huis duurzamer te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame materialen, het opnemen van energiezuinige technologieën en het creëren van een tuin of groene ruimte in huis.

Multifunctionele ruimtes

Met de trend van thuiswerken en online leren zullen multifunctionele ruimtes steeds belangrijker worden. Denk aan een werkplek die ook kan dienen als een speelkamer of een eetkamer die ook als werkplek kan dienen. Flexibiliteit zal key zijn in het interieur van 2023.

Persoonlijke touch

In plaats van het volgen van specifieke trends, zullen mensen steeds meer op zoek gaan naar manieren om hun interieur persoonlijker te maken. Dit kan door het toevoegen van persoonlijke foto’s en kunstwerken, het gebruik van vintage of opgeknapte meubels en het toepassen van persoonlijke kleuren en stijlen.

Creatieve opslag

Een kleinere woning of een druk leven kan ervoor zorgen dat er weinig ruimte is voor opslag. Creatieve opslagoplossingen, zoals opbergmeubels met dubbele functies of het maken van gebruik van ongebruikte hoekjes en nissen, zullen daarom belangrijk zijn in het interieur van 2023.

Al met al zullen de interieurtrends van 2023 een mix zijn van natuurlijke materialen, kleurrijke accenten, mix-and-match stijlen, biophilic design, maximalisme, comfortabel wonen, duurzaamheid, multifunctionele ruimtes, persoonlijke touch en creatieve opslag. Het gaat om het creëren van een unieke, comfortabele en duurzame leefomgeving met een persoonlijke touch.